Till Anders hemsida Sten - sax - påse
Spelets historia
Det var en sen torsdagskväll. Jag och några websidesdesigners och internethackers satt på krogen Tre Backar i Stockholm. Vi var alla ganska fulla och jag hade nått det stadium då spelet sten, sax och påse var det roligaste som fanns i hela världen. De andra kring bordet -- som förmodligen inte var lika fulla som jag -- pratade om olika projekt de höll på med som på ett eller annat sätt inkluderade interaktiva webbsidor. Helt plötsligt slog det mig: Sten, sax och påse över Internet! På en webbsida! Det skulle vara kewl. Jag menar, här har de byggt detta i stort sett världsomfattande datanät, och nu är det min uppgift att, som en ansvarskännande utvecklare, komma på vad man ska ha det till: att spela sten, sax och påse!

Trots mitt tillstånd lyckades jag övertala den bäste Perl-hackern vid bordet att skriva programmet åt mig. Han gjorde det, och placerade spelet på sin egen server. Det fungerade där i någon månad, men sen tog han bort spelet, och på grund av helt andra orsaker så träffades vi aldrig igen. Och jag fick aldrig någon kopia av programmet.

Under tiden lärde jag mig tillräckligt mycket Perl för att skriva spelet själv. "Version 2.0" skrev jag i juli 1996, och i augusti 1996 uppgraderade jag till 2.1.

Anders Hultman, augusti 1996

Historisk kuriosa
Spelet sten, sax och påse måste ha varit ganska trist under stenåldern. Oavgjort hela tiden!